zondag 7 april 2013

Zaterdag 6 april:










Om half 7stonden we op voor wat een geweldige dag zou moeten worden.
Om 7u werden we verwacht voor ons eerste ontbijt in Saint-Louis. Met zicht op de Senegalstroom en de opkomende zonkonden we ons geen beter ontbijt voorstellen. Daarna vertrokken we met de groep richting Djoudj, waar we het nationaal vogelpark van Senegal verkenden. We zagen er pelikanen, reigers, visarenden,aalscholvers en zelfs leguanen, krokodillen en wrattenzwijnen. Na een boottocht van ongeveer 2 uur keerden we terug naar Saint-Louis. De route terug naar onze verblijfplaats was iets minder plezant. Het was geen verharde weg maar een zandweg met veel putten. Aangekomen In Saint-Louis konden we aan tafel om rijst met ‘stoofvlees à la Sénégalaise’ te eten. Met een volle maag vertrokken we met paard en kar door Saint-Louis. We passeerden langs de vissershaven. De sfeer in die buurt heeft me zeer aangegrepen.Na enkele souvenirwinkels keerden we te voet terug naar ons hotel. Straks zullen we hopelijk verrast worden door een lekkere Senegalese schotel. Ik heb er al zin in!

Alweer een leerrijke en plezante dag! Groetjes vanuit Saint-Louis
Uw verslaggever van dienst: Jos J

2 opmerkingen:

  1. Ik ben blij dat Magda de boottocht en de krokodillen overleefd heeft. Groetjes van het nog altijd barkoude thuisfront. xx An Van Parys

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Confrontatie met bevreemdende natuur helpt ons te herinneren wat wij aan het verliezen zijn. Hoeveel wil, wilskracht en opofferingen het vraagt om dit te behouden, ja zelfs te verbeteren, uit te breiden omdat hier NOG STEEDS de toekomst van de mens ligt.

    BeantwoordenVerwijderen