donderdag 4 april 2013

Woensdag 3 april



Deze ochtend hebben we iets langer geslapen dan gisteren. We worden al een beetje zoals de Senegalezen. Het ontbijt was hetzelfde als gisteren. Daarna werden we opnieuw verwacht inonze partnerschool in Keur Moussa.We hebben ondertussen al geleerd dat het zinloos is om op tijd op de afspraak te zijn, want dan ben je  toch 2 uur te vroeg. We hebben er zitbanken gemaakt met versleten autobanden, opgevuld met afval en zand. Het geheel werd met kippengaas overspannen en bepleisterd met een fijn beton. Daarna hebben er Cordia-boompjes geplant met onze correspondent.  Dat was iets heel symbolisch want onze correspondenten moeten ervoor zorgen dat onze boompjes gezond kunnen groeien en mooi zullen bloeien. Daarna hebben we wat vrijheid gekregen, onze correspondenties waren iets losser dan gisteren. Er waren geen begeleiders bij, het waren enkel de jongeren die samen in een kring zaten te praten en te zingen. Ik zat centraal met mijn gitaar. Het lukte zelfs om onze correspondenten enkele Belgische en Engelse liedjes te leren. Daarna zijn we teruggegaan naar het hotel voor het ‘middagmaal’ rond 16 uur. Vervolgens maakten we ons klaar voor de voetbalmatch tegen de Senegalezen. We hebben heel goed gespeeld maar helaas zijn we verloren met 3 – 2.Toch was iedereen blij met het resultaat. De Senegalezen kunnen namelijk zeer goed voetballen in het zand. We hadden de tijd om na de voetbalmatch een douche te nemen en we maakten ons klaar voor het avondmaal. Het avondmaal was heel lekker.Het waren frietjes met kip en uiensaus. Vanavond maken we nog een fakkeltocht met als afsluiter een groot kampvuur samen met onze correspondenten en een scoutsgroep die hier op vakantie is. Ik zie er naar uit om dan opnieuw een paar liedjes  te spelen zodat we allemaal gezellig samen kunnen zingen onder de sterrenhemel.
Het was een zeer vermoeiende maar vruchtbare dag, ik denk dat vanavond iedereen zeer goed zal slapen. De moeite waard!
We wensen aan iedereen een goede nacht.
Uw verslaggever van dienst: Matthijs






3 opmerkingen:

  1. Anoniem4/05/2013

    En ik die dacht dat ze daar geen frietjes kenden :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk idee, die vriendschapsboompjes!!
    Geniet nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi en creatief, een ronde plaats om SAMEN zitten op te trekken uit eenvoudig herwonnen, recycled materiaal. Musiceren in een cirkel.
    Zouden we die kleine kring niet kunnen laten uit deinen als EEN steeds groter wordende concentrische cirkel waarin allen met allen verenigd worden , "ZIJN", "MOGEN BESTAAN" elkaar erkennen en betekenis geven ? De wereld is toch rond, niet ?

    BeantwoordenVerwijderen