zaterdag 6 april 2013

Donderdag 4 april



Wij zijn vandaag om 7u30 opgestaan om onze laatste dag door te brengen in Keur Moussa. We begonnen zoals gewoonlijk met een goed stevig ontbijt. Volgens de Senegalese gewoonte zijn we weer een anderhalf uur te laat vertrokken richting onze correspondenten hun familie.Ik ging naar het huis van Seynabou Coly en haar familie. We stelden daar elk onze gezinnen aan elkaar voor. Dat interesseerde hen enorm. Vervolgens kregen we een kleine rondleiding in Keur Sèga, een klein gehucht gelegen naast Keur Moussa. Daarna werden we uitgenodigd om bij hen thuis te gaan eten. Het was een grote rijstschotel met kip.  Ik vond dat het eten redelijk pikant was. Zij zijn dat gewoon. Om 15u keerden we gezamenlijk terug naar de school en daar startte  een wandeling van ongeveer 5 kilometer. Tijdens die wandeling passeerden we langs 2 andere gehuchtjes en een  klooster met paters. Ze wonen en werken er. Ze zijn wereldberoemd om hun handgemaakte Kora-instrumenten. Tijdens onze wandeling hebben we met veel Senegalese correspondenten kunnen praten en hebben we zelfs ook een woordje Wolof geleerd. Dit is in Senegal de meest gesproken taal na het Frans. We genoten van de prachtig uitgestrekte landschappen. Na de wandeling  verfristen we ons even om ons klaar te maken voor het afscheidsfeest. Alle correspondenten waren uitgenodigd om bij ons, in ons verblijf, te komen dineren. Ons laatste avondmaal was couscous. Iedereen genoot ervan. Na het eten werden er cadeautjes uitgewisseld onder de correspondenten. Elke Senegalese correspondent kreeg een lampje dat werkt op zonne-energie. Op het einde namen we afscheid van onze correspondenten. Met pijn in het hart  maakten we ons klaar voor onze laatste nacht in Keur Moussa.
Uw verslaggever van dienst: Steffen





3 opmerkingen:

  1. Fijn elkaar het LICHT doorgeven. Op zonne-energie kan het voor lang een lichtende plaats worden in het hart van nieuwe vrienden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het afscheid zal moeilijk geweest zijn na zulke intense dagen. Heel leuke blog en fijn om jullie te kunnen volgen. An Van Parys

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk om jullie op deze manier te kunnen volgen. Hou ons a.u.b. verder op de hoogte. Ben zelf onderweg en heb niet overal connectie met het www, maar volg dit wel.
    Grtjs LM

    BeantwoordenVerwijderen